A Foot in the Door

“Wijsheid voor alle kleuters

Het moet gaan om persoonsvorming en creativiteit. Al die dingen waar mensen behoefte aan hebben. Maar er is alleen maar creativiteit, of beter, generativiteit. Hoe is het mogelijk dat het nu nog draait om winst maken? Omdat geld het bewijs voor rationaliteit is, als cijfers achter de komma dat niet zijn.

Immers, voor mensen zonder ziel – zij die de zwakte van het ras aantonen door risicoloos voor merkkleding te gaan – o hoe platgeslagen kan de geest zich hullen – moet er iets zijn om hun inzicht mee aan te tonen.

Riep ik dat er 2 dingen moesten gebeuren – en welke? – hoe krijg ik mezelf weer in die state of mind (of beter: frame of mind) waarin ik eau zeau meta-productief was? Dat is stap 1 voor de volgende stap.

Maar ook 2 – ik lijk alleen nog een beginnetje te hebben. Dus toen ik riep – over vijf jaar een school! – getuigde dat nog niet van ontwikkeling van het idee………..

De eerste stap in de ontwikkeling bestaat nu uit: Steps met commentaar. Afoot.

 

Bron: http://www.trouw.nl/tr/nl/5116/Filosofie/article/detail/4011150/2015/05/09/Wijsheid-voor-alle-kleuters.dhtml 9 mei 15


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *